StudiranjeuEvropi.com

Studentski život u Engleskoj

Engleska je jedna od najpopularnijih destinacija za studiranje u svetu i kao takva nudi jedinstveno multikulturalno okruženje i omogućava studentima da upoznaju ljude iz svih krajeva sveta. Period studiranja može da se iskoristi da se istraži čitavo Ujedinjeno Kraljevstvo i bolje upozna britanski način života.

U engleskim gradovima se nalaze neki od najbogatijih muzeja na svetu, zatim bogata umetnička i performerska scena kao i brojne svetski poznate znamenitosti. London se ističe kao glavni i najveći grad sa impresivnom ponudom destinacija i atrakcija koje ne treba propustiti.

Engleska je poznata i po impresivnim predelima prirode, živopisnim selima i strašću za sportom i druženjem, što sve može dodatno obogatiti život svakog studenta koji se odluči za studiranje u ovoj državi.

Rad u toku i nakon studija

Međunarodni studenti sa Tier 4 studentskom vizom koji su upisani na podobnu obrazovnu instituciju uglavnom mogu da rade tokom studija pola radnog vremena, odnosno 20 sati nedeljno i puno radno vreme tokom raspusta. Neki univerziteti mogu dodatno ograničiti studente po pitanju rada tokom studija. Studenti sa kratkoročnom studentskom vizom nemaju pravo da rade tokom studija.

Nakon završenih osnovnih akademskih ili viših nivoa studija u Ujedinjenom Kraljevstvu studenti imaju pravo da apliciraju za post study work vizu sa kojom mogu da ostanu i rade naredne 2 godine.

Troškovi života

  • Smeštaj - od 550 do 1,600 GBP mesečno u zavisnosti od lokacije
  • Prevoz - oko 55 do 140 GBP mesečno za studentski prevoz u zavisnosti od grada
  • Hrana - 200 -265 GBP mesečno