StudiranjeuEvropi.com

Top 10 turističkih atrakcija u Londonu

Putovanje u prestonicu Ujedinjenog Kraljevstva ne bi bilo potpuno bez razgledanja najboljih londonskih atrakcija. Planirajte unapred i potrudite se da ne propustite ove vrhunske stvari u Londonu.

  1. The British Museum - Ovaj muzej je jedna od najpopularnijih atrakcija u Londonu i dom je nekim od najdragocenijih i najfascinantnijih artefakata na svetu. Posetioci mogu da istraže kolekcije koje obuhvataju više od dva miliona godina ljudske istorije, uključujući Rozetski kamen, skulpture Partenona i egipatske mumije.
  2. The Tower of London - Ovaj istorijski zamak je nezaobilazna atrakcija za sve ljubitelje istorije. Posetioci mogu da istraže 900-godišnju istoriju zamka, uključujući krunske dragulje, Belu kulu i jezive priče o bivšim zatvorenicima Kule.
  3. The London Eye - Panoramski točak visok 135 metara nudi zadivljujući pogled na horizont Londona. To je odličan način da vidite najpoznatije gradske znamenitosti, uključujući Bakingemsku palatu, zgradu parlamenta i reku Temzu.
  4. Buckingam palace - Ovo je zvanična rezidencija britanskog monarha i nezaobilazna je atrakcija za sve zainteresovane za kraljevsku porodicu. Posetioci mogu da pogledaju ceremoniju smene straže i obiđu Državne sobe.
  5. The National Gallery - Muzej umetnosti koji je dom za preko 2.300 slika, uključujući dela nekih od najpoznatijih svetskih umetnika, kao što su Van Gog, Da Vinči i Mone.
  6. The Tate Modern - Muzej savremene umetnosti smešten je u bivšoj elektrani i sadrži radove savremenih umetnika kao što su Pikaso, Vorhol i Hokni.
  7. The Tower Bridge - Ovaj kultni most je simbol Londona i jedna je od najfotografisanijih znamenitosti grada. Posetioci mogu da obiđu istoriju mosta i vide viktorijanske mašinske prostorije.
  8. The West End - Londonski Vest End je poznat po svojim pozorišnim produkcijama svetske klase i nezaobilazna je poseta za svakoga ko voli scensku umetnost. Popularne emisije uključuju Kralj lavova, Vicked i Hamilton.
  9. Covent Garden - Ova popularna četvrt za kupovinu i zabavu je dom širokog spektra restorana, barova i prodavnica. Posetioci takođe mogu da gledaju ulične izvođače i pregledaju tezge na pijaci.
  10. Hyde Park - Ovaj park od 350 hektara je odlično mesto za bekstvo od gradske vreve. Posetioci mogu da prošetaju baštama, iznajme čamac na Serpentinu ili imaju piknik na travi.

Ovo su samo neke od najboljih turističkih atrakcija u Londonu. Bilo da ste zainteresovani za istoriju, umetnost ili zabavu, u ovom neverovatnom gradu ima ponešto za svakoga. Planirajte svoje putovanje danas i otkrijte sve što London može da ponudi.