StudiranjeuEvropi.com

Opcije studiranja u Evropi

Nakon što ste doneli odluku o studiranju u inostranstvu i odabrali destinaciju studiranja, potrebno je da istražite opcije studiranja pre nego što se upustite u ceo proces pripremanja za upis na studije.

Future Option ima direktnu saradnju sa velikim brojem obrazovnih institucija u Evropi i mi možemo da vas savetujemo i na lakši i brži način upišemo na sledeće tipove programa.

Stručni programi

Stručne studije po stepenu obrazovanja dolaze nakon završene srednje škole, a pre osnovnih studija i najviše podsećaju na naše strukovne studije.

Na ovim studijama ističu se praktične veštine koje studente pripremaju za buduće poslove.

Ovi programi nude se u određenim evropskim zemljama, kao što je na primer Nemačka, Holandija, Španija, Velika Britanija, a u zavisnosti od nivoa obrazovanja i stečenih kvalifikacija, mogu da traju od 2 do 3 godine.

Nakon završenih stručnih studija studenti mogu da se posvete karijeri ili da nastave na osnovne studije, na kojim će im biti priznati položeni ispiti.

Osnovne studije

Većina studenata nakon završene srednje škole se odlučuje za akademsko obrazovanje i upisuju osnovne studije poznatije kao Bachelor studije.

Uzimajući u vidu da je za veliki broj zanimanja potrebno da imate bar diplomu osnovnih studija, ove studije su često prvi korak ka vašoj profesionalnoj orientaciji.

Bachelor studije u Evropi traju od 3 do 4 godine, slično kao i kod nas.

Osnovne studije donose od 180 do 240 ECTS kredita i nude se na svim univerzitetima kao i na specijalizovanim koledžima.

Ove studije se uglavnom nude na univerzitetima širom Evrope i ponuda programa u svakoj zemlji je zaista velika. Na ovom stepenu obrazovanja možete da studirate različite oblasti studiranja kao što su biznis, finansije, inženjerstvo, IT, obrazovanje, turizam, prirodne nauke i sl.

Naša agencija ima široku ponudu Bachelor programa u velikom broju evropskih zemalja, na univerzitetima sa kojima sarađujemo i koje predstavljamo.

Master studije

Master studije su namenjene studentima koji su završili osnovne studije i onima koji su stekli radno iskustvo nakon završenih osnovnih studija i žele da se dalje usavrše u odabranoj oblasti, steknu nove prfesionalne veštine, znanja i kontakte kako bi napredovali u svojoj karijeri.

Ove studije traju od godinu do dve i donose od 60 do 120 ECTS kredita.

Postoji velika ponuda oblasti studiranja na ovom stepenu obrazovanja, a najpopularnije oblasti našim studentima su preduzetništvo, marketing, menadžment, IT, inženjertsvo, dizajn, arhitektura i sl.

Future Option sarađuje sa velikim brojem univerziteta i može vam pomoći prilikom upisa master studija u inostranstvu.

Kursevi jezika

Kursevi jezika u inostranstvu su sjajna prilika da naučite ili usavršite neki strani jezik i steknete novo iskustvo.

Nezavnisno da li vam je znanje stranog jezika potrebno za posao ili dalje školovanje, jezik ćete mnogo brže i lakše naučiti u zemlji gde se i oficijalno govori i gde ćete ga koristiti svakodnevno.

Kursevi jezika su jako fleksibilna opcija studiranja, kod koje vi sami možete birati dužinu kursa, sve u zavisnosti od vaših potreba i želja.

Future Option nudi veliki broj kurseva engleskog, nemačkog, italijanskog, španskog u zemljama gde se oficijalno govore ovi jezici. Naš tim može da vas savetuje u vezi odabira kursa koji najviše odgovara vašim potrebama.